Paul van Liempt met Harald Benink: Italië en Griekenland hadden nooit bij de Euro gemogen

Wat is de toekomst van:  de banken, van Europa en die van Amerika?


Harald Benink is als hoogleraar Banking and Finance verbonden aan de School of Economics and Management van Tilburg University. Tevens is hij als senior research associate verbonden aan de Financial Markets Group van de London School of Economics en is hij lid van het Sustainable Finance Lab.
We leven volgens Benink in ongelooflijk historische tijden. Komend uit een economische crisis in 2008, met daaroverheen landen crisissen als Griekenland, Portugal en Ierland, maar nu ook nog een Europese politieke crisis. Veel journalisten en ook de regering neemt het woord crisis niet in hun mond. Volgens Benink komt Nederland redelijk goed uit de crisis omdat onze groei rond de 2% is en het consumentenvertrouwen is toegenomen. Het is volgens Benink mooi dat het met Nederland beter gaat, maar tegelijkertijd zijn er erg veel onzekerheden die de vooruitgang bedreigen. De Nederlandse, Franse en Duitse verkiezingen en wellicht de Italiaanse verkiezingen staan op stapel. Italië is minder dan Frankrijk het grote zorgenkind. Met Frankrijk gaat het al heel lang niet goed; lage economische groei met een te grote werkloosheid, onrust in de suburbs, het terrorisme. Ook de Fransen willen een breuk met de gevestigde klasse waarin zij het vertrouwen hebben verloren. De verwachting is dat Marie Le pen de eerste ronde van de Franse verkiezingen zeker gaat winnen. De Fransen willen een breuk met de gevestigde orde ondanks dat men weet dat dit een groot economisch offer betekend…..Wat betekend dit voor Europa?


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.