Pieter Lakeman en Theo Kocken; Het pensioen van de toekomst, afl.1

60330_Theo-Kocken-50-ipn
 
Hoe lossen we de pensioenproblemen op? Een eerste gesprek in serie van 7 afleveringen, waarbij alle pensioenproblemen op tafel komen en er met deskundigen concreet naar een oplossing wordt gezocht .
Café Weltschmerz vroeg aan Pieter Lakeman (SOBI), in samenwerking met macro econoom, Kees de Kort (columnist BNR) en emeritus hoogleraar Kees de Lange met een groep deskundigen in de adviesraad, de huidige pensioenproblemen te benoemen en binnen de gesprekken naar een concreet nieuw stelsel te zoeken.
Pieter Lakeman spreekt in deze eerste aflevering Theo Kocken.
Kees de lange is in dit gesprek de “redacteur aan tafel”.
Kees de Kort redactie
Max Boogaarts research
Prof.dr. Theo Kocken studeerde af in Bedrijfskunde (Eindhoven), in Econometrie (Tilburg) en promoveerde aan de VU (Amsterdam). Momenteel is hij CEO van de door hem in 2000 gestarte risk management onderneming Cardano. Daarvoor werkte hij vanaf 1990 in de bankensector, onder meer als hoofd market risk bij ING (1994-1997) en Rabobank International (1997-2000).
Hij schreef diverse boeken en artikelen op het gebied van risk management, met nadruk op de risico’s van institutionele beleggers en de rol van embedded opties binnen financiële instituten.
Zijn laatste project is “BOOM BUST BOOM”. Een documentaire, gemaakt samen met onder andere Terry Jones van Monty Python Deze legt de relatie uit tussen enerzijds de economische crisis en anderzijds de rol van menselijk gedrag daarbij.
 
Podcast

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

BOOM BUST BOOM

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.