Politieke arrogantie creëert wraakgevoelens (3); Henri Beunders, Gert Jan Gelink, Gerben Bakker

Over politieke correctheid aflevering 3. Politieke arrogantie creëert wraakgevoelens dat resulteert in strijd.
Dit is het derde gesprek uit de serie over politieke correctheid, naar het gelijknamige boek van Gert Jan Geling en Gerben Bakker. Een belangrijk thema waarin de huidige politieke mechanismes tegen het licht gehouden worden. In een serie van vijf afleveringen gaan de beide schrijvers in gesprek met deskundigen waarin zij per aflevering een hoofdstuk uit hun boek centraal stellen.
Waarom stemmen mensen op een partij als Forum voor Democratie? Volgens hoogleraar Henri Beunders wordt arrogantie altijd gestraft. Als het dedain van de bestaande politieke elites een te grote vorm aanneemt zal het volk tegenkrachten verzamelen, wraak nemen en de strijd aangaan.
Hendrik Beunders is contemporain historicus, publicist en gewoon hoogleraar Ontwikkelingen in de Publieke Opinie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.