Problematische schulden kosten ons 11 miljard euro; Arno Wellens met Pieter Hilhorst

Hoe gaat het eigenlijk met Pieter Hilhorst, oud-wethouder Financiën te Amsterdam?

Arno Wellens; “Dit interview was een uitgelezen kans om het nog eens over de boekhoudchaos te hebben bij de Gemeente Amsterdam. U weet wel, het Lijk van Lodewijk. Maar met modder gooien naar voorganger Lodewijk Asscher, dat zit er niet in. Immers, eigenlijk kunnen we zeggen dat deze bevlogen Pieter Hilhorst de zondebok was voor meerdere decennia aan politiek en bestuurlijk falen maar zo ver wil hij zelf niet gaan”.


Pieter Hilhorst heeft politicologie gestudeerd om de politiek te bestuderen, niet om later voor de PvdA in Amsterdam het vak te bedrijven. “Het bestuderen is iets anders dan het doen. Je vraagt aan een marine bioloog ook niet of hij later vis wil worden”. Hij heeft na zijn studie meerdere dingen gedaan vanuit de drijfveer de wereld iets beter en rechtvaardiger te maken. Hij werd ombudsman bij de VARA, hij heeft als columnist van de Volkskrant ook kritisch geschreven over misstanden, heeft een broodfonds opgericht en allerlei andere maatschappelijke initiatieven genomen. Uiteindelijk wilde hij niet alleen vanuit de zijlijn opereren, maar ook in de politiek zelf ontwikkelingen tot stand brengen. Tegenwoordig heeft hij een coöperatie van actie-onderzoekers die nadenken of er andere manieren zijn om om te gaan met de schuldproblematiek en armoede. We proberen in een vroeg stadium mensen steun te bieden, waardoor ze greep krijgen op hun financiën. De uitgaven die samenhangen met schulden kosten de samenleving 11 miljard euro.

Over sociaal democratie.
“Alles wat je voor de burger doet zonder deze daarbij te betrekken wordt ervaren als een actie tegen de burger. We hebben de solidariteit uitbesteed aan de staat, waardoor het in handen is gekomen van bureaucratisch werkende instellingen. We moeten de solidariteit op een andere manier organiseren, waardoor men ook zelf zeggenschap heeft”.
“Als je slaagt zijn er vele beloningen als faalt wordt je met pek besmeurd”.
 

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.