Provocatie en het verkennen van grenzen: Gerben Bakker, Kate Sinha en Stefan Ruitenbeek

Gerben Bakker en Gert Jan Geling schreven 'Over Politieke Correctheid'. 
In deze interview serie spraken Gerben en Gert-jan over en met onderwerpen in hun boek. Gert-Jan is historicus en denkt vooral in politieke termen. Gerben heeft een filosofische en kunsthistorische achtergrond. In het boek wordt ook het kunstkritisch platform KIRAC (Keeping It Real Art Critics) besproken. Dat was interessant omdat het kritische duo vanwege politieke correctheid niet meer hun nieuwe film mocht komen vertonen op de Gerrit Rietveld. In deze aflevering spreekt Gerben, vanuit zijn kunsthistorische achtergrond, met de makers van KIRAC. Kennelijk lokt hun werk reacties uit die als politiek incorrect worden ervaren. Het gesprek zoemt niet alleen in op het begrip politieke correctheid, maar op op het maakproces van dit kunstkritische duo. Kennelijk zorgt hun kritische proces voor hevige reakties, maar hoe ziet dat proces er dan uit? Hoe komen die uittingen tot stand die tot verontwaardige reakties leiden? Wat is nou het soort denken dat dit veroorzaakt? Is dat perse gericht op provocatie en het verkennen van grenzen van vrijheid van meningsuitting en het aanraken van taboes? Of hoeft dat niet perse zo te zijn?


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.