Putin, populisten en de krochten van het internet; Coen de Jong en Dirk-Jan van Baar

“Russische inmenging in Europa en de Verenigde Staten is dat propaganda, is het de waarheid, is het overdreven of is het hysterie? Volgens Dirk-Jan van Baar moeten we ons niet gek laten maken en zit het vooral in ons eigen hoofd. De Russische inmenging is echter wel een realiteit die past in de traditie van de Russen, desinformatie te verspreiden om een ideologische oorlog te voeren”. 

Van Baar; “Putin heeft met zijn verleden bij de KGB getoond een briljant talent te hebben om de westerse opinie te bespelen. De populisten binnen en buiten Europa vinden dat buitengewoon leuk. Putin bedrijft bovendien een soort macho politiek wat aantrekkelijk is voor de hedendaagse patriotten, die een ideologische oorlog voeren tegen de gevestigde orde in het Westen. De gevestigde politieke partijen hebben daar lange tijd geen antwoord op gehad. Het speelde zich voornamelijk af in de krochten van het internet, ofwel de bierkelders van deze tijd. Het zijn vooral mannen die zich met dit soort gevechten bezighouden, die hun onvrede naar buiten brengen, waar de Russen dan weer dankbaar gebruik van maken.” Aldus Volkskrant columnist Dirk-Jan van Baar. Dirk-Jan van Baar is historicus en columnist van de Volkskrant.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.