Racisme tegenover blanke boeren in Zuid Afrika; Sven Hulleman en Peter Stuivenberg

“Dieren zijn meedogenloos, maar de mens is wreed! De meeste blanken boeren in Zuid Afrika zijn hun leven niet veilig. Ze leven zwaar bewapend achter sterke omheiningen, want ze lopen de kans op beestachtige wijze vermoord te worden”.
Er is slechts één menselijk ras, maar er zijn veel stammen, volkeren en culturen. Is de mens per definitie bang voor de ander, ook al woont hij slechts een dorp verder? Mensen die met elkaar een cultuur hebben opgebouwd willen niet dat het van ze wordt afgepakt. Politici, maatschappelijke bewegingen en actievoerders misbruiken de term ‘racisme’ dan ook vaak voor het eigen belang. Een open gesprek tussen Sven Hulleman en Peter Stuivenberg.
Peter Stuivenberg is “wereldreiziger”, zeiler, publicist en adviseur voor overheden en ondernemingen. Hij zeilt sinds 1989 over oceanen, leed schipbreuk in de Golf van Aden, filmde mensetende tijgers in India, zwierf te paard door de Andes en zeilt met zijn partner, Maaike Kallenborn in de open-50 CrossRoads over oceanen. Het duo organiseerde expedities door de Sahara woestijn en het Amazone oerwoud (in voorbereiding The Great Rift Valley van Mozambique tot Israël) en woonde in Nederland, Bonaire, Suriname, de Azoren en Brazilie tot zij neerstreken in Zuid Afrika. Stuivenberg schreef de afgelopen 20 jaar meerdere boeken en vele honderden artikelen in human-interest magazines en kranten.

Aan al onze vrienden en kijkers. 
Mogen wij een kort moment jullie aandacht?
Café Weltschmerz heeft inmiddels 800 relevante, diepgravende afleveringen geproduceerd en we blijven afhankelijk van donaties. Toch doneert maar een heel klein deel van onze kijkers. We hebben 50.000 kijkers per week. Als iedereen 1 Euro zou storten dan kunnen we jaren vooruit. Om praktische redenen gebeurt dat meestal niet.
We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij wilden onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.