Radicaliseren en déradicaliseren; Sid Lukkassen, Dennis Honing en Jurriaan Maessen

De slingerwegen naar radicaliseren en déradicaliseren. Hoe kom je er aan en hoe kom je er weer vanaf?
Dennis (Abdelkarim) Honing (Haarlem, 1990) is moslim en opiniemaker over de islam en moslims in Nederland. Aanvankelijk koos hij voor het salafisme. Later nam hij hiervan afstand en werd pleitbezorger voor een humane islam. Honing begrijpt jihadi’s goed. Hij veel met Syriëgangers opgetrokken als een van de oprichters van de salafistische actiegroep Straat Dawah/Behind Bars en deelde hun utopische idealen over een islamitisch kalifaat. Omdat Honing tegelijk insider en outsider was – hij had zich bekeerd tot het salafisme, maar bleef al die tijd toch twijfelen.
Jurriaan Maessen (’s-Hertogenbosch, 1975) is schrijver, opiniemaker/columnist bij TPO en noemt zichzelf milfoloog, Annabel Nanninga-adept alsmede gecertificeerd bruggenbouwer

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.