Rechts- nationalistische partijen zijn niet meer weg te denken: Pim van Galen en Kemal Rijken

De rechts-nationalistische partijen zijn niet meer weg te denken
Kemal Rijken deed twee jaar lang onderzoek naar de opkomst van rechts-nationalistische partijen in Europa. In zijn boek 'Eigen volk. Hoe het rechts-nationalisme Europa veroverde' doet hij uitgebreid verslag.
Rijken signaleert meerdere ontwikkelingen. Hoewel het rechts-nationalisme in Europa in opkomst is, zijn ze niet overal onderdeel van de regeringen. Toch zouden deze partijen, afhankelijk van de situatie, toch politieke verantwoordelijkheid kunnen krijgen, zodat ze ook door het electoraat beoordeeld kunnen worden. De West- Europese democratieën kunnen wel tegen een stootje en het uitsluiten van deze partijen werkt enkel averechts.
Ook plaatst Rijken kanttekeningen bij de criticasters van rechts-nationalistische partijen. Hun kiezers zijn niet per definitie fascistisch of racistisch, wel hebben ze legitieme zorgen. Mensen stemmen op deze partijen omdat andere partijen geen realistisch of alternatief antwoord hebben op bijvoorbeeld het immigratievraagstuk.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.