‘Regels zijn georganiseerd wantrouwen’; Rob Oudkerk en Jan Paternotte

Een gesprek uit de serie ‘Bestuurlijk wantrouwen’, door Rob Oudkerk.
In deze aflevering met jan Paternotte, D’66 lid van de 2e kamer in een gesprek over wantrouwen in de politiek.
De nijging in Nederland om alles ‘dicht’ te regelen is enorm, stelt Paternotte. Als je zoveel regels hebt dat je ze niet meer kunt handhaven schiet je aan het doel voorbij.
Jan Paternotte (1984) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij was gemeenteraadslid en fractievoorzitter van D66 in Amsterdam. Eerder was hij beleidsmedewerker van D66-Europarlementariër Marietje Schaake en vier jaar duo-raadslid en voorzitter van de Jonge Democraten (2004-2005). Als Tweede Kamerlid houdt hij zich bezig met economische zaken, midden- en kleinbedrijf, financiële markten, marktordening en mededinging, luchtvaart en toerisme en integratie. Paternotte is voorzitter van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties.

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.