Reizen als pre-pensioen; Arno Wellens en Sjaak Zonneveld

Pensioen uitstellen tot 65 is niet verstandig!

Sjaak Zonneveld is van oorsprong IT ‘er, nam in 1992 voor het eerst een sabbatical en is door het reizen in de pensioenwereld beland.
fzso-s-q
Hij bezocht meer dan zestig landen. Maar noem zichzelf geen landenverzamelaar of wereldreiziger. Zonneveld is een pre-pensionado. Met enige regelmaat neemt hij een ’tussenpensioen’ om te kunnen reizen. Zonneveld stelt dat je dromen kunt uitstellen tot je 65ste, je 67ste of misschien wel je tot je 71ste, maar dat dit niet verstandig is.  In zijn boeken neemt hij ons mee naar verschillende uithoeken van de wereld. Van Namibië tot Chili en van Japan tot Antarctica. Hij schrijft hoe je een auto koopt in Australië, bier bestelt in Japan of geld wisselt op de Gili-eilanden. Tegelijkertijd informeert hij ons hoe het huidige pensioenstelsel precies werkt. En vooral waarom het niet meer werkt……

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.