‘Rutte en Dijkhof zijn veel gevaarlijker dan Wilders’; Coen de Jong en Thomas von der Dunk

Historicus en opiniemaker Thomas von der Dunk gaat in gesprek met Coen de Jong over de onrust onder de kiezers in Europa, over sociaaleconomische kaalslag in de door marktdenken beheerste Europese Unie en over de Nederlandse politiek waar men de echte problemen liever niet bespreekt.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
Het nationalistisch populisme bedreigt het voortbestaan van het Europese project. Een substantieel deel van de Europese bevolking is slachtoffer van de globalisering en uit zijn woede in protesten, zoals die van de Gele Hesjes. De Europese Unie is een markt die werknemers niet beschermt maar juist in een kwetsbare positie plaatst. Een Franse arbeider moet concurreren met een arbeider in Roemenië, voor hetzelfde loon. Grote bedrijven betalen amper belasting en parasiteren op de voorzieningen die de (Nederlandse) belastingbetaler opbrengt. Partijen als de VVD adresseren de echte problemen van burgers niet maar kiezen uit lijfsbehoud voor plat populisme.
Politieke partijen in Nederland geven na de verkiezingen meestal direct weg wat ze vóór de verkiezingen hebben toegezegd. Het kabinet Rutte-Asscher was vooral een project van de hoofdredacties van de NRC en de Volkskrant. De parlementaire pers heeft geen besef van richting. De media prijzen Mark Rutte omdat hij zo goed zaken kan ‘fixen’, maar over wat hij inhoudelijk regelt – of juist niet regelt – spreken de media amper.  De laatste Nederlandse minister die aftrad omdat er van zijn programma niets terecht kwam was Thom de Graaf.  Nederlandse politici zijn op verantwoordelijkheidsvakantie.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.