Saxion Webinar: ‘Tussen de wielen van de overheid’

Met medewerking van Willeke Slingerland, Pieter Omtzigt, Harry Starren en Ruud Koopmans
Op vrijdag 17 april om 14.00 uur organiseerden de Saxion-lectoraten Weerbare Democratie en Social Work een open webinar over de uitdaging waar de overheid dagelijks voor staat: hoe houdt zij verbinding met de Nederlandse burgers? En vooral, hoe blijven we op een goede manier in contact met elkaar? Hierover gingen lector Willeke Slingerland en CDA Tweede Kamer lid Pieter Omtzigt met elkaar en met studenten in gesprek.
Complexiteit van thema’s
Of het nu gaat om de toeslagenaffaire, het stikstofbeleid of het meest actuele thema op dit moment: de coronacrisis, overheid en burger zijn erover met elkaar ‘in gesprek’. De toenemende complexiteit van deze thema’s en andere maatschappelijke vraagstukken vraagt om een goede ‘vertaling’ en uitwerking vanuit de overheid richting de betrokken burgers. De uitdaging zit ‘m in het continu monitoren van wat er bij de burgers speelt, wat er wordt ervaren en gevoeld en hoe de overheid hier vervolgens op gepaste wijze op kan reageren en acteren. Daarin spelen de Tweede Kamer en de media een belangrijke controlerende rol.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.