Sid Lukkassen en Willem Cornax: over J.D. Unwin – seksualiteit en klassenstrijd

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Unwin; de opkomst van de seksrobot, de vergrijzing en de expansiedrift van jihadisten


Willem Cornax (1983) studeert Encyclopedie en Rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Daar schreef hij zijn bachelorscriptie over nieuwe EU-belastingen vanuit het perspectief van de Oostenrijkse School.
Joseph Daniel Unwin (1895 — 1936) was een Engelse antropoloog die de opkomst en ondergang van vele beschavingen onderzocht: daaruit trok hij vergaande conclusies over seksualiteit. Het uitstellen van seksuele bevrediging zou civilization building aanwakkeren. Willem Cornax studeert rechtsfilosofie en verdiepte zich in de empirie achter Unwins onderzoek: wat leren deze conclusies ons over de tijd van vandaag? Wat wijst dit uit over bijvoorbeeld de vergrijzing, de komst van de seksrobot en de expansiedrift van jihadisten?


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.