Slachtoffer ritueel misbruik: Geef ons onafhankelijk onderzoek! – Erik van der Horst en Esther

In oktober 2020 nam de Tweede Kamer unaniem een motie aan, waarin een onderzoek werd gelast naar de aard en de omvang van georganiseerd sadistisch misbruik van kinderen in Nederland. Dit naar aanleiding van de uitzending ‘Glasscherven en duistere rituelen’ van het radioprogramma Argos in juni van dat jaar.

Het Ministerie van Justitie beloofde een onderzoek in te stellen. Echter, zo stelde het ministerie, de onderzoekscommissie zal worden samengesteld onder het toeziend oog van het Ministerie. Bovendien zou de uitkomst van het onderzoek eerst met het ministerie gedeeld moeten worden, voordat het naar buiten gebracht wordt. Dat klinkt wellicht heel redelijk en zorgvuldig, maar niets is minder waar.

Gideon van Meijeren legde 10 oktober jl. bij Café Weltschmerz uit waarom deze onderzoekscommissie niet als onafhankelijk kan worden beschouwd. Slachtoffers noemen namelijk niet zelden hooggeplaatste ambtenaren van het Ministerie van Justitie als daders van het misbruik. Een onderzoek onder regie van dat zelfde Ministerie is derhalve geen logische keuze. Toch houdt het ministerie vol dat er geen reden is om van de ingeslagen weg te wijken.

Gezondheidszorg-psychologe, Aline Terpstra, was op 30 oktober bij Café Weltschmerz te gast en zij benadrukte nog eens de noodzaak voor een andere, onafhankelijke commissie. In het gesprek met Aline kwam ook Esther ter sprake, één van haar cliënten en tevens slachtoffer van levenslang sadistisch ritueel misbruik.

Afgelopen dinsdag sprak Erik van der Horst met Esther zelf. De noodzaak om slachtoffers te horen en serieus te nemen, door middel van een écht onafhankelijk onderzoek is namelijk zó groot, dat zij de moed vond om naar voren te stappen. Esther is onherkenbaar in beeld gebracht en haar stem is vervormd.

Dit is deel 1 van het gesprek met Esther.

Ben jij van mening dat de leden van de Tweede Kamer hun stem moeten laten gelden en de motie moeten steunen? Stuur ze dan een e-mail, waarin je ze aanspoort om mensen als Esther écht de ruimte te geven om vrijuit te spreken tegenover een écht onafhankelijke onderzoekscommissie. De e-mailadressen van alle Kamerleden zijn te vinden op de website van de Tweede Kamer:
https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/alle_kamerleden

Website ‘Licht op SRM’:
https://www.lichtopsrm.com/

Interview met Aline Terpstra, 30 oktober 2021:
https://cafeweltschmerz.nl/videos/sadistisch-ritueel-misbruik-slachtoffers-verdienen-onafhankelijk-onderzoek-erik-van-der-horst-en-aline-terpstra/

Interview Gideon van Meijeren, 10 oktober 2021:
https://cafeweltschmerz.nl/videos/olifant-in-de-kamer-sadistisch-ritueel-kindermisbruik-erik-van-der-horst-en-gideon-van-meijeren/

Archos – Glasscherven en duistere rituelen:
https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2020/uitzending-27-juni-ritueel-misbruik.html

Wil je een ervaring met ons delen? Mail dan naar:
redactie@weltschmerz.nl

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.