Spanningen rond herdenking van de Armeense Genocide’: G.J. Geling, Fatma Bulaz, Tato Martirossian

Elk jaar roept de herdenking van de Armeense Genocide ook in Nederland spanningen op. Voor Armeense Nederlanders is het herdenken van het leed dat hun voorouders is aangedaan van cruciaal belang. Door veel Turkse Nederlanders wordt het gezien als een belediging en geschiedvervalsing. Dialoog rondom deze herdenking tussen verschillende groepen is van belang.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen
Fatma Bulaz en Tato Martirossian zijn beiden betrokken bij de dialoog rondom de herdenking van de Armeense Genocide, zowel nationaal als internationaal. Gert Jan Geling spreekt met hen over hoe zij de meest recente herdenking van de Armeense Genocide ervaren hebben, wat de reacties waren, en hoe zij vooruit blikken naar de toekomst en verzoening tussen bevolkingsgroepen rondom dit leed.
Fatma Bulaz en Tato Martirossian zijn beiden verbonden aan The Hague Peace Projects, een NGO die zich inzet in het overkomen van conflicten middels dialoog.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.