Stop met subsidie aan monopolisten, het MKB is de vernieuwer: Column Ruud Koornstra

Is Innovatiesubsidies verstandig?
Nee, stelt Ruud Koornstra.
Over innovatiesubsidies en vernieuwingskracht.
Grootbedrijven en multinationale onderneming zijn de grootgebruikers van deze subsidiepotten. Het vertrouwen in de vernieuwingskracht in deze organisaties is bij de overheid ten onrechte groot. Multinationals hebben enorme belangen te verdedigen. De bestaande technologieën, infrastructuur en markten geven economische zekerheid. Fundamentele vernieuwing is ontregelend daarbij.
De werkelijke vernieuwingskracht komt wel van het MKB. Daar wordt vrij en onbelast, zonder subsidies, maar met beperkte private middelen de vooruitgang gecreëerd. Dus stop met innovatie subsidies en geef het MKB de ruimte die het nodig heeft.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.