Terreur en de Erdogan-doctrine; Hajo Smit en Ismail Selvi

“Feesten omzetten in afval of geld verdienen aan alcohol of gokken is zo verdrietig!”

Ismail Selvi (1978) is een Turkse Nederlander, ex-militair en publiceert op verscheidene nieuwswebsites. Hij schrijft met name over integratie van minderheden, de islam en de Turkse politiek vanuit een liberale invalshoek. Bij Café Weltschmerz is hij afwisselend, zowel interviewer als gast.

In dit gesprek met Hajo Smit wordt de interne situatie van Turkije onder de loep genomen. De terreur aanslagen, de machtspositie van Diyanet en het soortelijk gewicht van Erdogan. Binnen de machtscarrousel, Putin, Trump en Merkel speelt Erdogan een belangrijke rol.
Vanaf juni 2015 wordt Turkije geteisterd door een golf van aanslagen. De laatste tijdens het oud en nieuwsfeest in de nachtclub Reina in Istanbul De Turkse regering is volgens Selvi daaraan schuldig. Het ministerie van godsdienstzaken (Diyanet) had een dag voor de aanslag een vrijdagpreek geschreven waarin gesteld werd dat moslims oud en nieuw niet mogen vieren. In Nederland werd diezelfde preek in de 139 Diyanet moskeeën ook voorgelezen. “Preken die op 3400 km afstand van Nederland worden geschreven worden ook in Nederland uitgedragen”.
Selvi leest in deze aflevering ook enkele passages voor uit de Diyanet preek. In de preek “De zegeningen des levens” wordt gesteld dat; “feesten omzetten in afval of geld verdienen aan alcohol of gokken is zo verdrietig!”

 

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.