Theo Schetters en Karel Beckman | Science Summit Uncensored 2022

Theo Schetters, Prof dr Veterinary Tropical Diseases

Theo Schetters heeft biologie bij de Universiteit van Utrecht in Nederland gestudeerd. In 1980 was hij in dienst bij het Departement van Immunologie en de Veterinaire Faculteit van de Universiteit van Utrecht, waar hij heeft gewerkt aan de antigene diversiteit van Trypanosoma parasieten. Van 1981 tot 1987 werkte hij bij het Departement van Cytologie en Histologie bij de Universiteit van Nijmegen in Nederland waar hij immuun ontvankelijkheid van muizen tegen de Plasmodium berghei infectie heeft onderzocht.

In 1986 heeft hij een doctoraat in Geneeskunde behaald bij de Universiteit van Nijmegen in Nederland en ontving hij bezoekende wetenschapper award van de Royal Society (London) om te werken aan malaria immunologie bij het National Institute for Medical Research in Mill Hill, London (GB). Van 1988 tot 2014 heeft hij gewerkt bij Intervet International (Boxmeer, Nederland) waar hij een vaccin tegen Coccidiose in kippen (Nobilis® Cox ATM) en ook een vaccin tegen Babesia infecties in honden (Nobivac® Piro) heeft ontwikkeld. Hij is de uitvinder van recombinant vaccines tegen Babesia divergentie en Babesia Canis, en verbeterde de vaccine formule tegen de Rhipicephalus teek. Hij is de oprichter van ProtActivity, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van vaccines tegen protozoaire infecties Hij heeft een Bijzonder Professor positie bij het Departement van Veterinaire Tropische Ziektes, bij de Universiteit van Pretoria, Pretoria, South Africa. Hij is lid van de redactieraad van Veterinaire Parasitologie (Elsevier Publishers) en van Parasitologie (Cambridge University Press). Hij heeft meer dan 100 wetenschappelijke artikelen (waaronder hoofdstukken in boeken) gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast! https://cafeweltschmerz.nl/register/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.