Tom Zwitser en Richard Werner | Science Summit Uncensored 2022

Professor Richard A. Werner (DE), Prof Dr Economy
Richard heeft gewerkt voor Deutsche Bank als chief economist voor Jardine Fleming Seucrities (Asia) Ltd., Shimomura Genoot bij de Development Bank of Japan in Tokyo, en was een Europese Commissie Doctoraat Genoot bij de University of Oxford. Richard heeft een investeringen-adviesbedrijf opgericht en adviseert top institutionele investeerders wereldwijd sinds 1998. Hij werd ook Senior Consultant bij de Asian Development Bank, waarbij hij de Thaise overheid heeft geadviseerd in 1999 bij het beëindigen van hun IMF-programma. Van 2000 tot 2003 was Richard lid van de Asset Allocation Committe van TelWel, een 6.2 miljard dollar bedrijvenpensioenfonds van de Nippon Telephone and Telegraph Communications Group. In 2006 werd Richard Senior Managing Director en Senior Portfolio Manager bij Bear Stearns Asset Management Ltd., waarbij de Bear Sterans Global Aplha Fund in London werd opgericht. Voor meer dan een decennium was Richard een actief lid van de ECB Shadow Council, en sinds 2010 was hij betrokken bij het plannen en opstarten van gemeenschapsbanken in GB en andere laden.

In 1991, toen het Japanse BBP groei 7% betrof en de top-10 banken allemaal Japans waren, waarschuwde Richard voor de komende bankencrisis en depressie in Japan. In 1995 heeft hij een nieuw beleid voorgesteld op het de banken crisis te beëindigen wat hij “Quantitative Easing” noemde. Zijn boek Princes of the Yen, over centraal bankieren, was een top bestseller in Japan in 2001. De 2003 Engelse editie waarschuwde voor de komende kredietbubbel, bankencrisis en recessie. Zijn 2005 boek New Paradigm in Macroeconomics (Palgrave Macmillan) presenteert op realiteit gebaseerde economie. Zijn academische onderzoek is een van het meest gedownloade wetenschappelijke onderzoeken in de wereld (zie [www.professorwerner.org](http://www.professorwerner.org “‌”)). Je kan hem volgen op YouTube bij Werner Economics en op Twitter @scientificecon en @professorwerner, alsmede op Telegram.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.