Turken versus Koerden; Gert Jan Geling, Tayfun Balcik en Mirko Jouamer

In Nederland zien we al geruime tijd spanningen tussen Turken en Koerden. Van demonstraties tot aanvallen, en van bedreigingen tot verbaal geweld op sociale media. Deze spanningen zijn voor een belangrijk deel het gevolg van de politieke situatie in (het Zuid-Oosten van) Turkije, en worden geïmporteerd naar de Nederlandse context.
Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen in dit verband. Er is ook zeker sprake van een grassroots dialoog die, buiten de gevestigde organisaties om, gevoerd wordt door Turkse en Koerdische Nederlanders waarbij beide groepen proberen nader tot elkaar te komen.
Tayfun Balcik en Mirko Jouamer zetten zich als onderdeel van de NGO The Hague Peace Projects in voor deze dialoog. Hierbij richten zij zich niet alleen op praten over gevoelige kwestie, maar op het kijken naar wat Turken en Koerden in Nederland gemeenschappelijk hebben.
📌Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.