Uitsluiting bij lijsttrekkersdebat door QR-code! – Laura Hos en Peter Verstegen

Steun NEXT en Doneer hier: https://whydonate.nl/fundraising/steun-mediaplatform-next/nl

In deze nieuwe aflevering van NEXT gaat Laura Hos in gesprek met Peter Verstegen. Peter is lijsttrekker voor Forum voor Democratie en staat op de kieslijst voor de gemeenteraad van Land van Cuijk. Op 24 november wilde Peter deelnemen aan een belangrijk lijstrekkersdebat in Myllesweerd, maar de omstreden QR-code maakte dit voor hem onmogelijk. Nadat hij via een andere ingang toch binnen wist te komen, wilde Peter een statement maken. Voor hem is de democratie teloor wanneer een dergelijke essentiële locatie om deze in stand te houden onbereikbaar is voor een bepaald deel van de bevolking. Toen hij zijn statement maakte, werd hij door de organisatie van het debat verwijderd, hetgeen werd toegejuicht door het ‘publiek’.

Volgens Peter is deze vorm van minachting naar de kiezer exemplarisch voor deze roerige tijd. “Als je iets vertelt dat iemand van mening kan doen veranderen, moet dat gecensureerd worden”. Het is de vraag of de politiek op dit moment iets kan betekenen, wanneer de democratie slechts schijn lijkt te zijn. Peter ziet de situatie en de uiteindelijke uitkomsten hiervan echter niet somber in. “Wanneer het internet en elektriciteit wegvallen, is de controle ook weg”, en volgens hem gaat de gevreesde ‘blackout’ ook echt komen. Aan het eind van de video geeft Peter nog een belangrijke tip: “Wees niet bang”. Volgens hem kan juist op basis van angst een business-model opgezet worden of een land bestuurd worden. Ook met geweld komen we niet ver, aldus Peter. “Als je je gaat verdedigen met geweld, komt het leger”. Hoe komen we volgens Peter dan wel uit deze situatie? Je ziet het in deze aflevering van NEXT.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.