Vastbijten en niet meer loslaten in de toeslagenaffaire – Rico Brouwer in gesprek met Renske Leijten

Wat gebeurt er als het fout gaat bij die Belastingdienst? Wanneer de staat je als vijand ziet omdat je op een geheime zwarte lijst blijkt te staan of vanwege etnisch profileren?
Rico Brouwer gaat in gesprek met Tweede Kamerlid Renske Leijten over de ’toeslagenaffaire’, waarin dit allemaal aan de hand is. Over mogelijke ambtsmisdrijven bij de belastingdienst en politiek verantwoordelijken en over de parlementaire enquête die inmiddels onvermijdelijk lijkt.
Als ingezetene van Nederland ontkom je niet aan de Belastingdienst. We moeten allemaal aangifte doen en we zijn ervan afhankelijk voor onze toeslagen. Wanneer je door de overheid weggezet wordt als fraudeur, maar je als slachtoffer geen vat krijgt op je eigen dossier om te zien waarom dat zo is, dan raakt je dat rechtstreeks in je bestaanszekerheid.
In dit gesprek wordt stap voor stap uiteengezet hoe het kon gebeuren dat ons parlement haar vat op deze organisatie is verloren tot het punt dat journalisten en Kamerleden traag of geen informatie meer krijgen en burgers grotendeels zwartgelakte dossiers over hun eigen zaak terugkrijgen. Bestaat de menselijke maat nog bij onze overheid en was de overheid oorspronkelijk daar niet voor bedoeld? Wat voor effect heeft deze beerput omringt door geheimzinnigheid op het vertrouwen in onze politici en het functioneren van onze democratie?
Na vastbijten en niet meer loslaten door Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt en Renske Leijten, een aantal journalisten, een klokkenluider en een advocaat komen steeds meer details naar buiten rond de handel en wandel van de Belastingdienst en de politiek verantwoordelijken in de toeslagenaffaire.
links:
café Weltschmerz interview – Willeke Ravenna


Renske Leijten op Twitter https://twitter.com/RenskeLeijten/status/1236690227768541185
zembla 2017
https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/belastingdienst-overtreedt-willens-en-wetens-privacywet
rtlnieuws 2019
https://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/content/documents/2019/12/01/notitievervolgingambtsmisdrijven.pdf
rtlnieuws 2020
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4981861/belastingdienst-toeslagenaffaire-ministerie-van-financien-hoekstra
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4985536/onderzoek-naar-ambtsmisdrijven-toeslagenaffaire-belastingdienst
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5037966/belastingdienst-toeslagenaffaire-ministerie-van-financien
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5043066/belastingdienst-zwarte-lijst-toeslagenaffaire
AD 2020
https://www.ad.nl/binnenland/twee-nieuwe-staatssecretarissen-financien-d66-ers-van-huffelen-en-vijlbrief~a5e3135f/
Follow the Money maart 2020
https://www.ftm.nl/artikelen/wiebes-wist-van-problemen-toeslagenaffare
https://www.ftm.nl/artikelen/belastingdienst-discriminaie-kinderopvangtoeslag
Bekijk deze video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.