Verbod op drugs werkt ontwrichtend; Thijs Roes en Has Cornelissen

De oorlog tegen drugs is zinloos en onnodig en maakt meer slachtoffers dan de drugs zelf.

Thijs Roes is wetenschapsjournalist, filmmaker en Amerikadeskundige. Hij werkte eerder voor RTL Nieuws in New York en voor VICE in Amsterdam. Hij schrijft voor de Post Online en de Correspondent. Roest gaat voor Café Weltschmerz een serie maken over drugs, drugsbeleid, drugseconomie, drugshandel en drugspolitiek.

Has Cornelissen is natuurkunde leraar op een Amsterdamse middelbare school en oprichter van de stichting Legalize en blogger op VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod)
anp-47752206-1
In dit eerste gesprek gaat het over de strijd voor het legaliseren van drugs.
Volgens Cornelissen is de oorlog tegen drugs zinloos en onnodig. Het ontwricht, economieën, samenlevingen, families, gezinnen, politieke verhoudingen en hele landen. Het verbod levert bovendien criminele organisaties miljarden op die de reguliere economieën overal ter wereld ontwrichten. Het verbod op drugs maakt meer slachtoffers dan de drugs zelf……….

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.