Veredelde kroegpraat op papier: Sujet Shams, Arthur van Amerongen en Rob Hoogland

‘Het grote foute jongensboek deel 2.’
In deze aflevering gaat Sujet Shams in gesprek met Volkskrant-columnist Arther van Amerongen en de columnist van de Telegraaf Rob Hoogland, aanleiding voor het gesprek is hun nieuwe boek Het Grote Foute Jongens Boek Deel 2. De auteurs leerde elkaar ooit kennen via Facebook en ontmoetten elkaar aan de Portugese kust. De vriendschap die vervolgens ontstond leidde tot twee boeken, naar eigen zeggen veredelde kroegpraat op papier.
Toch leggen van Amerongen en Hoogland de vinger op de zere plek. De humor die zo kenmerkend was voor hun jeugd en werkzame bestaan is aan het verdwijnen. De harde grap over iemands uiterlijk of gewicht mag niet meer, de woordkeuze blank of wit kan al tot controverse leiden en het woord neger uitspreken op de nationale TV is vragen om problemen. Hoewel andere columnisten en journalisten aan deze thema's hun vingers niet meer durven te branden, besloten van Amerongen en Hoogland en boek te schrijven met harde grappen, smerige praat, seks,
polemiek en zeggen zij gewoon wat ze denken.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.