Verjaardagseditie, “De barman van Café Weltschmerz”; Rob Scholte met Max von Kreyfelt

“Waar komt die arrogantie vandaan dat journalisten denken het alleenrecht te hebben op journalistiek? Laten ze eerst maar eens hun integriteit bewijzen!”

0-1

Op 29 november 2016 is Café Weltschmerz precies 4 jaar oud. Bedenker, oprichter en voorman Max von Kreyfelt heeft gedurende deze 4 jaar leiding gegeven aan het meest eigenzinnige journalistieke platform van Nederland. Verontwaardigd over de wanprestatie van de journalistiek, het verzaken van hun controlerende taak naar samenleving, de leugens, het demoniseren van personen en groepen, de suggestie van objectiviteit, het buitensluiten van incorrecte politieke opinies, de dubbele moraal, het samenzweren met de politieke macht, dat alles meende Von Kreyfelt diende tegenspraak te krijgen. Zonder “verdienmodel” ploeterde hij vier jaar lang, met groot enthousiasme en een wisselende groep vrijwilligers voort.
Nu na 4 jaar heeft deze internetzender haar relevantie bewezen. Samen met de meest eigenzinnige kopstukken uit de samenleving werden diverse onderwerpen op de kaart gezet. Vernieuwing en verdieping werden de inzet onder de slogan; het gesprek als bron voor verandering!
Waar de Nationale zenders bepalen dat gesprekken op tv niet langer dan 10 minuten mogen duren, bepaalde Von Kreyfelt dat deze juist een uur moesten duren. “Als je niet in oneliners wilt praten heb je context nodig en dat kost tijd”. Wie is Von Kreyfelt en wat wil hij met Café Weltschmerz? Een verjaardagseditie!

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13
(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.