VS na Irak weer in een geënsceneerde oorlogsprovocatie; Sid Lukkassen en Bart Schut

Een promo-oorlog of niet, in Syrië wordt een oorlog uitgevochten waar je het nooit goed kan doen. Als je dat weet, blijf er dan weg! Maar alle spelers in de regio hebben er wel iets te zoeken.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig!
NL23 TRIO 0390 4379 13


De Syrische president Assad noemt de gifgasaanval in de provincie Idlib waar zijn bewind de schuld van heeft gekregen, een compleet verzinsel van de Verenigde Staten. De zogenaamde aanval is gebruikt ter rechtvaardiging van de Amerikaanse kruisrakettenaanval op zijn land, zei hij tegen het Franse persbureau AFP.
Assad herhaalde dat Syrië na een internationale overeenkomst in 2013 afstand heeft gedaan van al zijn chemische wapens. Bovendien zal Syrië volgens de president nooit meer dergelijke wapens gebruiken. (bron: NOS 13-04-2017)
Een gesprek tussen Bart Schut en Sid Lukkassen over de oorlog in Syrië.
Bart Schut betoogt dat Europa en de VS weinig te winnen hebben bij het conflict in Syrië. De seculiere rebellie tegen Assad is overgenomen door hardcore jihadisten: de politieke islam werd sinds de van de Sovjet-Unie een relevante kracht. Inmiddels is er een free for all oorlog gaande waar vele machten zich in mengen.
Speelt ideologie hier een rol? Bart trekt vooral de vergelijking met de nationalistische en imperiale politiek van de negentiende eeuw, met als motto “verdeel en heers”. Tegelijk is Europa een steeds onbelangrijkere speler. De Amerikaanse oorlogsmachine lijkt daarentegen moeilijk te bedaren, en allen herinneren zich Trumps verkiezingsuitspraken over het buitenlandbeleid: “We have to be unpredictable. We have to be unpredictable starting right now.”


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.