Wat betekent de menselijke maat?; Esther van Fenema en Jan Swinkels

De menselijke maat is o.a. in de politiek een veel gebruikte term, maar wat is daar de betekenis van? Een gesprek over verhoudingen en gelijkwaardigheid.
De mens heeft een ‘mind’ waarmee we denken, voelen en handelen, maar ook wilskracht. Wij ervaren dat als een vorm van zelfstandigheid. Autonomie en zelfbeschikking zijn uiterst belangrijk voor je waardigheid……
Jan Swinkels is werkzaam als hoogleraar richtlijnontwikkeling in de gezondheidszorg in het AMC bij de universiteit van Amsterdam namens het Trimbos Instituut en als psychiater in het zorgprogramma stemmingsstoornissen (Academisch Hoofdspecialist). Verder is hij lid van de Raad van Bestuur van het kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg, het CBO.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.