Wat doen we in Nederland met corrupte rechters?; Paul Ruijs en Alfred Mol

In deze aflevering van Paul Ruijs de casuïstiek van ondernemer Alfred Mol. Dertig jaar moeten vechten in een verzonnen verhaal, met dertig procedures tot in Amerika en een miljoen aan advocaatkosten. Dit ontluisteren verhaal geeft een pijnlijk beeld over het recht in ons mooie Nederland.

Als je aan politici vraagt of wij in Nederland corrupte rechters hebben dan zal het antwoord ontkennend zijn. Overal in de wereld wel, maar niet in Nederland. Wellicht een corrupte politie agent, notaris of advocaat. En als we ontkennen dat er geen corrupte rechters zijn hoeven we er ook niets aan te doen.
Het is voor politici en bestuurders een groot gevaar om het rechtsgevoel van de burgers te ondermijnen door aandacht te geven aan corruptie in de rechtsketen. Zonder een hygiënische en onafhankelijke rechtspraak is er geen rechtszekerheid, mist het betrouwbaar openbaar bestuur en is er uiteindelijk geen democratie mogelijk. En dat is nu juist de glijdende schaal waar Nederland zich op dit moment bevind. Café Weltschmerz besteed hier aandacht aan.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.