Wat zijn de kenmerken van leiders en hoe gek zijn ze?; Coen de Jong en Jaap van Ginneken

Wat zijn de archetypen van leiders? Komen onze reacties op leiders nog uit de oertijd? Hebben wereldleiders psychische aandoeningen? Een kijkje in de keuken van de kenmerken van leiders.

De tips en trucs die belangrijk zijn om overwicht te hebben over anderen. Jaap van Ginneken is auteur, sociaal psycholoog (massapsychologie) en communicatiewetenschapper en universitair docent aan de UvA.
Als auteur heeft Van Ginneken veel schreven over de massapsychologische processen en stemmingen. Vervolgens is hij gaan kijken naar de persoonlijkheden die de massa bespelen en de werking daarvan. Op het moment van de opname is Van Ginneken zijn laatste boek aan het afronden over Kurt Baschwitz. (Op 9 januari werd het boek gepresenteerd in Spui25 te Amsterdam.)
Baschwitz startte de eerste naoorlogse journalistenopleiding en hij stond aan de wieg van het landelijke ‘Persinstituut’. Ook werd hij medeoprichter van de roemruchte ‘zevende’ faculteit voor politieke en sociale wetenschappen in Amsterdam.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.