We zouden het niet meer moeten pikken – Ad Nuis

Bekijk de video op LBRY.tv:

DE WEERSTAND GROEIT
“Tot maart vorig jaar was de politiek er wel, maar toch eigenlijk ook niet…. Je kon de politiek best negeren als je dat wilde,” zegt Ad Nuis in een nieuwe column, waarin hij zich de wijze lessen van zijn vader herinnert, die in zijn leven veel last had van “de geopolitiek”.
“Ik kom er mede door deze crisis postuum achter hoe belangrijk mijn vader eigenlijk voor mij is geweest met zijn analyses. Ik kan het niet meer tegen hem zeggen, daarom zeg ik het nu in het openbaar. Mijn voorlezen is een eerbetoon aan de vrije geest van de kleine man die door schade en schande is wijs geworden.”
Nuis brengt de crisistijd van de jaren dertig in herinnering, die zijn vader hard raakte. Gaat hetzelfde scenario zich nu weer ontvouwen? “Wellicht staan we aan de vooravond van een reset van het financiële stelsel en is deze Covid crisis het voorspel voor nog veel grotere veranderingen, een opmaat naar een digitale wereld met nog meer controlemogelijkheden voor overheden en verdienmodellen voor grote tech bedrijven en financiële instellingen.”
Volgens Nuis hebben van bovenaf opgelegde utopieën, zoals die van het World Economic Forum of de Verenigde Naties, nooit veel goeds opgeleverd. “Overheden zijn blind geworden, er is bij overheden een mechanisme ontstaan dat zichzelf niet meer kan corrigeren,” merkt hij op.
Verandering zal moeten komen van mensen zelf. “In mijn ogen moet de menselijkheid van het systeem van binnenuit komen. Op de lagere niveaus moeten mensen die voor de overheid werken op de rem gaan trappen. En dan bedoel ik de politiemensen die op het Malieveld staan en mensen in elkaar moeten slaan, zorgmedewerkers die zich gaan uitspreken tegen de absurde vaccinatiepolitiek, leraren die moe zijn van alle maatregelen tegen kinderen die geen kind meer mogen zijn en ouders die dit ook niet meer pikken.”
Medewerkers van uitvaartcentra zouden zich ook minder van de “maatregelen” moeten aantrekken: hij vertelt hoe hij onlangs een troosteloze rouwdienst bijwoonde waaruit alle warmte was verdwenen. “Geen woorden van troost, geen arm om iemand heen, zelfs geen koffie laat staan cake, niets…. Sta op voor je menselijkheid en laat dit niet gebeuren uit naam van de gezondheidszorg. Neem weer waardig afscheid van je geliefde. Je gaat maar een keer dood.”
De politiek moet wat Ad betreft terug in zijn hok. “Politiek zou bijzaak moeten zijn…. Het wordt tijd dat politiek weer minder ons leven gaat bepalen. Dat de overheid in dienst staat van de burger en niet andersom.” Of dat ook gaat gebeuren? Hij is licht optimistisch. “De weerstand groeit. Je voelt het overal. Maar of de mensen in de ivoren torens het door hebben?”
Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.
Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.
Waardeer je onze video’s?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz.
https://steun.cafeweltschmerz.nl/
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s?
Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.