Weg uit de lockdown: Bert Slagter en Ramon Bril


Op 28 februari vonden we de eerste corona-besmetting in Nederland. Vier weken en twaalf verdubbelingen later ging ons land in lockdown. Een vreselijk zware en pijnlijke maar wellicht noodzakelijke maatregel om in één keer de exponentiële groei te veranderen in exponentiële krimp.
We werden overvallen door de snelle groei, en konden al snel niet meer iedereen testen en zijn contacten onderzoeken. Dat was ook even niet meer belangrijk, alle aandacht was nodig voor de intensive care.
Intussen ligt de piek achter ons, kunnen we even op adem komen, en deze tijd goed gebruiken om na te denken over de toekomst. Wat is nu de beste strategie voor volksgezondheid, zorg, burgerrechten en economie? Hoe zorgen we ervoor dat we blijvend uit de lockdown kunnen?
De WHO, vier Duitse wetenschappelijke instituten, en een onderzoek onder experts wereldwijd zijn verrassend eensgezind over de voorwaarden om te kunnen versoepelen.
Om dat te kunnen doen zullen ook wij in Nederland het aantal dagelijkse besmettingen moeten terugbrengen tot onder de honderd. Dat klinkt ver weg, maar net als groei gaat ook exponentiële krimp sneller dan je denkt. Het is maar een paar halveringen weg!
Meer verdieping naar aanleiding van dit gesprek is te vinden in de Twitter-draadjes die hier in een tijdlijn zijn geplaatst: https://lekkercryptisch.nl/nieuws/2020/02/22/Een-tijdlijn-van-corona-draadjes
Bekijk deze video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.