Weltschmerz Academy | Spelen politici voor God? | Pedro Kuit en ToN Kuik

Weltschmerz Academy presenteert Pedro Kuit, bezorgde burger en theoloog
Corona beleid…SOS; van God los of op [de] weg?
BESCHRIJVING
Drs. Pedro Kuit geniet een groeiende bekendheid als initiatiefnemer en voorzitter van de Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie BPOC2020. Hij is een in Utrecht universitair geschoolde theoloog en als een soort dominee ZZP-er vrij gevestigd werkzaam. Geïnspireerd door zijn geloof (protestant Christelijk) en zijn kinderen Jade en Boris, laat Pedro zich leiden door “onderzoek alles en behoud het goede” met “vrijheid” als dominante kernwaarde.
In de serie van “inspirerende mensen” gaat Ton in deze aflevering op zoek met Pedro naar diens drijfveren, levensvisie en huidige maatschappelijke activiteiten in deze nu al historische Covid-19 tijd. Op openhartige wijze vertelt Pedro over zijn achtergronden en wat hem bezielt om zich zo uitgesproken als “bezorgde burger” te profileren. Van “Doe zelf normaal”, #IkStemNietMeerMee tot “`Samen zetten we ons in voor de vrijheid van ons en onze kinderen”, alles komt voorbij op de vraag hoe Pedro het corona beleid en de genomen maatregelen ervaart. Hoe ernstig is de huidige toestand? SOS? Zijn onze zielen in gevaar? Zijn wij en/ of onze leiders van God los? Waarnaar zijn wij op weg? Society 4.0? Eindtijd? Hoe staat het met onze grondrechten?
Het gesprek ontwikkelt zich na de introductie met mondkapjes en een toelichting op het gespreksformat tot de volgende gesprekslijn. Van 3m50s tot 10m15s vertelt Pedro over zijn eigen inspiratiebronnen: het geloof en zijn kinderen met “vrijheid” als centraal thema. Van 10m15s tot 16m15s komt “Doe Zelf Normaal” als startpunt voorbij en gaat Pedro in op de vele onwaarheden waarop hij het crisisteam van het kabinet onder aanvoering van Premier Rutte heeft betrapt. Ruim voldoende wat Pedro betreft om thans zelfs op te roepen om niet meer te gaan stemmen. Van 16m15s tot 23m10s reflecteert Pedro over het corona beleid. SOS wat hem betreft. Dit vormt voor hem de directe aanleiding tot het initiatief van BPOC2020. Van 23m10s tot 50m0s schetst Pedro het ontstaan van deze commissie (naar Duitse voorbeelden acu2020.org en corona-ausschuss.de), de samenstelling van de commissie, de aanpak en recente wijzigingen erin en internationale afstemming. Alles is volledig transparant. De verhoren en verklaringen zijn live op BPOC2020.nl te volgen. Alle sessies zijn terug te vinden in het video archief alsmede zijn van alle sessies de formele verklaringen in PDF na te lezen. Pedro meldt dat in januari een tussenrapportage zal verschijnen, opgesteld door 2 onafhankelijke juristen. Deze zal officieel worden aangeboden aan het parlement maar ook naar alle relevante maatschappelijke organisaties worden doorgeleid . Het aantal sessies zal vanaf januari worden opgeschaald teneinde een poging te wagen om nog voor de tweede kamer verkiezingen van maart zoveel mogelijk verklaringen te hebben opgenomen. Maar ook na de verkiezingen zullen de sessies doorgang vinden, indien noodzakelijk. Ervaringen van het hele maatschappelijke veld worden geregistreerd. Van 50m0s tot 54m35s stipt Pedro www.ANBB.nl aan als initiatief tot verbetering van democratie. Van 54m35 tot 1u10m19s gaan Pedro en Ton in dialoog verkennen wat er nu echt aan de hand is. De corona maatregelen dienen niet echt de volksgezondheid. De logica ontbreekt daartoe. Hoe kan het zo wereldwijd misgaan? Welke agenda wordt in werkelijkheid uitgerold? Vanaf 1u10m19s tot 1u30m35s staat de theoloog Pedro Kuit centraal. Hoe ziet hij de huidige ontwikkelingen in Bijbels perspectief? Als slot draagt Pedro vanaf 1u30m35s twee prachtige teksten voor betreffende “mensenrechten”. Psalm 99 in de bewerking van Huub Oosterhuis, theoloog, en een door Ton geselecteerd gedicht van Jeroen van Merwijk, “de grootste denker van Nederland”.
Zoals gebruikelijk bij Weltschmerz Academy kunt U uw vragen of suggesties mailen naar academy@weltschmerz.nl
Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.
Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.
Waardeer je onze video’s?
Je kunt ons ondersteunen met een donatie via https://cafeweltschmerz.nl.
Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s?
Klik hierboven dan op Abonneren!
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief


Bekijk de video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Of luister naar de podcast op SoundCloud:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.