Wereldwijd op zoek naar nieuwe eetbare plantjes; Rob Baan en Karen van Ruiten

“Er zijn nog ca. 10.000 niet eetbare planten in de wereld die nog niet gegeten worden.”
Rob Baan is de meest innovatieve tuinder van Nederland met een enorme track record. Hij deed zijn tuinders ervaringen op in ca. 70 landen. In Monster, in het Westland dat beroemd is om zijn innovatie, heeft hij een kwekerij van microgroenten. Eetbare tuinplantjes en bijzondere tuinkersen. Eetbare kersen, bloemetjes en plantjes met smaken die wij niet van plantjes verwachten. Wereldwijd zoekt hij zijn plantjes die zowel veilig eetbaar als smaakvol moeten zijn. Door deze vervolgens in zijn bedrijf procesmatig te kweken en in potjes te stoppen ontstaan er voedselveiligheid, nieuwe smaakvolle producten. Baan levert zijn plantjes wereldwijd, voornamelijk aan toprestaurants. Een gesprek over innovatie, voedselveiligheid, natuur en milieu.
⚙️Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.