Willem Middelkoop interviewt Jaap van Duijn; “Draghi is een gevaarlijke gek en een slecht econoom!”

Jaap+van+Duijn
Jaap van Duijn is Oud Chief Investment Officer Robeco en oud hoogleraar Universiteit van Amsterdam en Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Jaap van Duijn heeft als macro econoom veel gepubliceerd over conjunctuurbewegingen, de Kondratieff Cyclus, innovatie en economische politiek. Recente boeken zijn De groei voorbij (De Bezige Bij, 2007) en De schuldenberg (De Bezige Bij, 2011). Van Duijn was columnist voor NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad en schrijft sinds 2005 de zaterdag-column voor De Financiële Telegraaf. Hij is actief als bestuurder (onder meer bij het Nationaal Groenfonds en het Zuid-Hollands Landschap) en toezichthouder (bij beursgenoteerde ondernemingen Value8 en Charlemagne Capital).
 Podcast

In dit gesprek met Willem Middelkoop spreekt hij zijn afschuw uit over de consequenties van het beleid van Mario Draghi voor de Europese economie. Een ontluisterend helder gesprek. Draghi doet volgens Jaap van Duijn precies wat hij niet zou moeten doen. Hij drukt de consumenten bestedingen oa door kortingen op de pensioenen. “Je mag het niet zeggen, maar Draghi zit er als een Italiaan voor het belang van Italië.” Van Duijn ziet de Euro als een van de belangrijkste oorzaken van de economische problemen. “De Euro is een dramatische vergissing geweest, iedereen is daar inmiddels wel van overtuigd. De euro heeft D’r landen niet bij elkaar gebracht, maar zelfs uit elkaar gespeeld. Het interessante van Europa is dat wij alle crisissen altijd zelf hebben veroorzaakt!”

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.