Worden we MET de dividendbelasting een ‘filiaalland’?; Sander Boon en Marielys Roos

Waarom wordt er zo gelogen over de afschaffing van de dividend belasting?
Wanneer is een land aantrekkelijk voor hoofdkantoren van multinationals en hoeveel werkgelegenheid brengt dat met zich mee? Belastingaftrek is een onderdeel van de totale belangen afweging. De dividend belasting is slechts een indirecte heffing dat verlegd wordt naar de aandeelhouder/belegger en bepaalt niet rechtstreeks de resultaten van de ondernemingen.
We worden door de afschaffing van de dividendbelasting nog meer als een fiscaal doorsluisland gezien. De staatskas loopt 1,4 miljard euro mis wat de door de burgers moet worden gecompenseerd. Waarom dan de dividendbelasting afschaffen terwijl, als je echt wilt concurreren een verlaging van onze hoge vennootschapsbelasting, politiek makkelijker verdedigbaar en meer voor de hand ligt?
Fiscalist Marielys Roos in gesprek met politicoloog Sander Boon.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.