Wynia’s Week: Nederland wil een betrouwbare liberale partij

Het vertrouwen in de VVD smelt steeds verder weg, constateert Syp Wynia. De VVD van Mark Rutte draait en keert, belooft en komt niet na. En wat is er eigenlijk nog liberaal aan de VVD? Nu valt Rutte weer het grootbedrijf aan, omdat die de oorzaak zou zijn van de zakkende koopkracht, terwijl de stijgende lasten van Rutte’s kabinetten daar minstens evenzeer schuldig aan zijn. Nog geen jaar geleden wilde Rutte juist lastenverlichting voor de buitenlandse aandeelhouders van die grootbedrijven.
 
Er is in Nederland een grote latente vraag naar een betrouwbare liberale partij, die doet wat is beloofd. Het is zeer de vraag of de VVD van Mark Rutte die partij is. Geen wonder dat Forum voor Democratie zo  makkelijk kon inbreken, ook in het electoraat van de VVD. De VVD van Rutte wist bij de laatste drie verkiezingen nog maar 13 à 15 procent van de kiezers achter zich te krijgen. En dat terwijl steeds minder Nederlanders zich aan een christelijke partij binden en steeds meer Nederlanders tot de middenklasse gerekend kunnen worden. Op papier zou een liberale partij veel meer Nederlanders kunnen aanspreken dan de 13 à 15 procent die de VVD bij de verkiezingen voor de gemeente, de provincie en het Europees parlement nog aan zich wist te binden. Wie herstelt de VVD?
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen



[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.