Voedseltekorten? Tarweprijzen stijgen door instorten graandeal Zwarte Zee

Voedseltekorten? Tarweprijzen stijgen door instorten graandeal Zwarte Zee

De agenda lijkt nog steeds volgens schema te worden uitgerold, nu ook voedseltekorten steeds realistischer lijken te worden. Tarweprijzen stegen maandag met bijna 8%, nadat Rusland zich terugtrok uit een graanexportovereenkomst met Oekraïne. Dit volgde na een Oekraïense aanval op Russische schepen die betrokken waren bij het veiligstellen van de handelsroute door de Zwarte Zee.

De tarwetarieven in Chicago stegen maandag met 5,5% tot $ 8,75 per schepel, nadat ze aan het begin van de handel een hoogtepunt van $ 8,93 hadden bereikt. Maïs steeg met 2,2% per schepel, terwijl sojabonen met 1% opliepen tot $ 14,13.

De graandeal, bemiddeld door de VN en Turkije, werd in juli overeengekomen tussen Rusland en Oekraïne. Het was gericht op het ontsluiten van landbouwexport via de Zwarte Zee uit Rusland en Oekraïne, die werd stopgezet vanwege het militaire conflict tussen de twee staten.

Op zaterdag stopte Moskou de naleving van de deal na een drone-aanval op schepen van de Russische Zwarte Zeevloot die betrokken waren bij het bieden van veilige doorgang voor landbouwgoederen. Kiev bevestigde noch ontkende het uitvoeren van de aanval en noemde het besluit van Rusland “primitieve chantage”.

Maandag zei het Gezamenlijk Coördinatiecentrum (JCC) in Istanbul dat de VN, Turkije en Oekraïne overeenstemming hadden bereikt over een bewegingsplan voor 16 schepen die zich in de territoriale wateren van Turkije bevinden, ondanks het besluit van Rusland om de deal op te schorten.

Agenda 2030

De vraag rest nog steeds in hoeverre Rusland wordt uitgelokt om (indirect) bij de dragen aan agenda 2030, of dat het onderdeel uitmaakt van ‘het grotere plan’. Namelijk: ons allen via een social-credit systeem afhankelijk te maken van de vader-en-moeder-overheid die ons middels o.a. voedsel beloont of straft. Zie hier bijvoorbeeld de ‘voedseltirannie’ die de Rockefellers voor ogen hebben, ook wel ‘Reset The Table’ genoemd.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.