Volgende ziekte onderweg: Amerikaanse luchthavens screenen nu passagiers op Ebola

Volgende ziekte onderweg: Amerikaanse luchthavens screenen nu passagiers op Ebola

Alle Amerikaanse luchtreizigers die onlangs Oeganda hebben bezocht, zullen worden getest op symptomen van het ebolavirus, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierbij werd opgemerkt dat passagiers zullen worden doorgestuurd naar een handvol grote luchthavens voor screenings te midden van ‘een groeiende uitbraak’ in de Afrikaanse natie.

Vanaf later deze week zullen reizigers van elke nationaliteit, inclusief Amerikaanse staatsburgers, worden omgeleid naar een van de vijf luchthavens in het land om “nieuwe screeningslagen” te ondergaan als ze Oeganda in de afgelopen 21 dagen hebben bezocht, zo maakten functionarissen donderdag bekend.

Hoewel het ministerie van Buitenlandse Zaken aangaf dat er bij de laatste uitbraak geen ebola-gevallen zijn ontdekt buiten Oeganda en dat het risico voor Amerikanen “laag” blijft, zeggen zei het besluit uit ‘voorzorg’ te hebben genomen.

Gezondheidsautoriteiten in het Afrikaanse land hebben eind september de Ebola-noodtoestand uitgeroepen na het eerste dodelijke geval in jaren. Sindsdien zouden er 60 bevestigde en ‘waarschijnlijke’ besmettingen zijn geconstateerd, waarbij in die tijd 28 mensen door het virus zouden zijn overleden, waaronder een aantal gezondheidswerkers.

Reden voor een nieuwe lockdown?

Wordt Ebola het nieuwe COVID, nu laatstgenoemde niet serieus genoeg meer wordt genomen om een nieuwe lockdown te kunnen bewerkstelligen? Ebola werd vaak de ‘echte ziekte’ genoemd in vergelijking tot COVID en een slagzin als ‘Kun je nagaan hoe gevaarlijk Ebola dan is!’, is nu te verwachten uit de mond van overheden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.