Voormalig directeur CDC: “Corona was slechts wake-up call, vogelgriep wordt gigapandemie”

Voormalig directeur CDC: “Corona was slechts wake-up call, vogelgriep wordt gigapandemie”

“Corona was slechts een wake-up call, vogelgriep wordt pas echt een grote pandemie.” Dat zegt Robert Redfield, voormalige directeur van Centers for Disease Control and Prevention, beter bekend als CDC. Het coronavirus overviel de wereld, maar achteraf bleken talrijke gebeurtenissen de weg te bereiden naar een virusuitbraak. Met vogelgriep is het niet anders volgens Christian Westbrook. Over biolabs in Oekraïne, kippenboeren in Wisconsin, predictive programming, vaccinaties voor pluimvee en… Bill Gates.

Zelf een paar kippen houden? In North Carolina is dat verleden tijd. Het houden van kippen en beheer van de vlees en eieren zal steeds meer een zaak worden van grote bedrijven die het geld hebben voor de vaccinatie van hun (pluim)veestapel. “De bedrijfsovername van proteïne,” noemt Westbrook het. De vogelgriep is een belangrijk onderdeel van die overname, zo lijkt het. Waarom denkt hij dat?

Westbrook koerst de kijker langs de aanknopingspunten. Hij laat ze een aantal nieuwsitems zien, sommige daarvan zoals die van de NPR (2006) ver  teruggaan. De presentator neemt de term ‘predictive programming‘ in de mond, waarbij een onderwerp wordt geïntroduceerd om het publiek alvast geleidelijk aan bekend te maken met een disruptieve ontwikkeling of gebeurtenis. Een ander artikel dat hij laat zien is van dit jaar, van de International Livestock Research International (ILRI). De titel: ‘Is de vogelgriep mogelijk de volgende grote pandemie?’ Zowel de NPR als ILRI (onderdeel van de Consultative Group for International Agricultural Research CGIAR) ontvangen giften van de Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF).

Het zijn een boel afkortingen. Ze staan voor verschillende organisaties die met elkaar verbonden zijn via de BMGF, zoals Westbrook laat zien. Verschillende bedrijven, onderzoekers en instituten hebben in de loop der jaren een rol gespeeld bij de ontwikkeling van wat wel eens De Volgende Pandemie kan zijn. Het heeft er alle schijn van dat er bewust is gewerkt aan een dodelijk vogelgriepvirus, waarvoor dan weer vaccinaties en andere maatregelen nodig zijn om het in de hand te houden.

In 2008 schonk de BMGF 1.3 miljoen dollar aan onderzoek van Yoshihiro Kawaoka van de Universiteit van Wisconsin. Het was aan hem en zijn onderzoeksteam om mutaties in vogelgriep die zouden kunnen leiden tot een pandemie, te identificeren. Zo geschiedde. Eind 2008 rapporteerde Kawaoka dat de universiteit de Spaanse griep van begin vorige eeuw had kunnen mengen met de vogelgriep. Daarmee ontstond er een heel besmettelijk virus dat de longen aantast. Dat resultaat kon Bill en Melinda Gates wel bekoren: de onderzoeker kreeg bijna 10 miljoen dollar voor verder onderzoek.

Veertien jaar later kondigt Redfield, voormalig directeur van de CDC, aan dat corona vergeleken bij een komende vogelgriep-uitbraak maar kinderspel is. Westbrook heeft de uitspraken van Redfield toegevoegd aan zijn uitgebreide uitzending van een dag eerder die hieronder te zien is. In de hedendaagse voedselketen is de hele wereld met elkaar verbonden. Onderstaande video gaat daarom van biolabs in de Oekraïne naar kippenboeren in Amerika, Europese pluimveeproblemen en voedseltekorten- “Rusland zal de schuld krijgen.”

 

Controle

De voedselproductievlogger Christian Westbrook informeert zijn kijkers over de wereldwijde voedselproductieketen. Hij heeft een website genaamd Ice Age Farmer. Hij heeft een voorliefde voor permacultuur. Dat draait om voedsel verbouwen binnen een ecosysteem dat draait om kleinschaligheid, diversiteit en integratie van de mens en zijn omgeving. Westbrook ziet het als uitweg uit de mondiale voedselcrisis, waarbij de voedselproductie steeds meer in handen komt van een klein groepje mensen. Door het opkopen van land, het patenteren van zaden, beheren van logistieke ketens en het promoten van bepaalde voedingsmiddelen en eetpatronen, krijgt deze groep steeds controle over ieders leven.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.