Vreemde visioenen in Silicon Valley (met link)

Vreemde visioenen in Silicon Valley (met link)

AI, virtuele werelden, monitoringstechnologie en vruchtbaarheidsvisioenen: de nabije  toekomst van het Westen wordt op technologisch gebied voor het grootste gedeelte bepaald door Silicon Valley. Het Duitse ZDF zendt vanavond een reportage uit over tech en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het belooft heel wat. Oh, maar wat blijkt? Ook de Duitsers gaan met hun tijd mee en hebben het programma ‘Irre Visionen in Silicon Valley’, ofwel ‘vreemde visioenen in Silicon Valley’ voor vanavond 23:00 alvast online gezet. Hier is het programma van drie kwartier gewoon te bekijken.

Alert

Onder andere techfilosoof Jaron Lanier, oud-hoofdredacteur van Wired Chris Anderson, en andere ingewijden komen aan het woord. Er is ook aandacht voor Francis Haugen, de ‘Facebook-klokkenluider’ die in het najaar naar buiten kwam met info over de algoritmen van haar ex-werkgever. Blijf alert, want wat is haar agenda nu werkelijk?

Waarom Facebook-klokkenluider Francis Haugen geen held is

Risico’s

De Musks, Zukerbergs en andere techbazen waren niet beschikbaar voor de Duitse publieke omroep, maar ingenieur Han Zhang vertelt wel over Musks neuralinkproject: “We kunnen onze individualiteit kwijtraken.” Toch vindt hij het een prima project. Zegt het wat over de gemiddelde risico-analyse van een Brave New World rond San Francisco?

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.