VS overweegt vaccins voor ‘dodelijke vogelgriep’

VS overweegt vaccins voor ‘dodelijke vogelgriep’

Volgens Reuters onderzoekt het Amerikaanse ministerie van landbouw vaccins als een optie ter bescherming van pluimvee tegen ‘dodelijke vogelgriep’, zei de chief veterinaire officier van het agentschap op 4 april. Volgens hem wordt het land op dit moment geconfronteerd met ‘de ergste uitbraak sinds 2015′.

Voorstanders zeggen dat vaccins kunnen helpen pluimvee in leven te houden, financiële verliezen te voorkomen en voedselkosten onder controle te houden. Hierbij wordt wel gezegd dat de injecties ’te laat’ zouden zijn om de ‘huidige uitbraak’ te stoppen. Deze zou sinds februari 22 miljoen kippen en kalkoenen in de commerciële sector hebben uitgeroeid.

Eerder hebben de Verenigde Staten vaccins gemeden, uit angst voor dat importeurs Amerikaanse pluimveezendingen zullen verbieden, omdat ze besmette vogels niet kunnen onderscheiden van gevaccineerde vogels. De Verenigde Staten zijn ’s werelds op een na grootste exporteur van pluimveevlees en een belangrijke eierproducent, met leveringen van $4,2 miljard in 2020.

De Agricultural Research Service van de USDA onderzoekt nu echter de mogelijkheden van een vaccin die het ‘wild-type’ virus dat zich naar pluimvee verspreidt kunnen onderscheiden, zei Chief Veterinary Officer Rosemary Sifford in een interview.

Het lijkt er dus op dat de grote farmaceutische bedrijven, ondanks dat steeds meer wordt uitgewezen dat de coronavaccins die zij produceerden ineffectief en onveilig zijn, toch nog niet failliet gaan..

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.