Waar moet je op letten bij het kopen van een heuptasje?

Waar moet je op letten bij het kopen van een heuptasje?

  • 01/11/2022

Iedereen houdt van een Ted Baker tas, rugzak of aktetas van hoge kwaliteit, maar soms zijn grote tassen niet nodig, zelfs niet als we op wereldreis gaan. Met heuptasjes kun je als alternatief een paar benodigdheden meenemen terwijl je nog steeds beide handen hebt en schouderbelasting voorkomt. Heuptasjes zijn perfect voor mensen die verschillende kleine dingen moeten dragen, zoals hun telefoon, paspoort, geld en snacks. Als je meer een minimalist bent en alleen een veilige plek wilt om je geld op te bergen dan is een heuptasje dus echt geschikt. Bij het kopen van zo’n tas moet je rekening houden met deze factoren!

 

Waterbestendigheid

Alle goede heuptasjes zijn waterbestendig, wat ook bij de beste luiertas het geval is. Hierdoor blijven je spullen veilig en beschermd voor het geval je zonder paraplu in de regen terechtkomt of opspattend water krijgt terwijl je aan het ontspannen bent bij het zwembad. Sommige heuptasjes zijn volledig waterdicht, dat zijn degene die je moet kiezen als je van plan bent om er veel mee naar het strand te gaan. Waterdichte heuptasjes houden je telefoon beschermd, zelfs als deze een tijdje onder water gaat.

 

Grootte

Bedenk wat je mee wilt nemen in je heuptasje. Als je eenmaal hebt besloten wat je het vaakst meeneemt, kies dan een heuptasje waarmee je wat extra opbergruimte overhoudt, voor het geval dat. Je wilt het niet te vol doen, maar je wilt ook niet dat het grotendeels leeg is. Houd er rekening mee dat heuptasjes niet bedoeld zijn om de ruimtecapaciteit van een handtas of rugzak te hebben. Als je een grotere smartphone hebt, zorg er dan voor dat je van tevoren de afmetingen van het heuptasje weet om er zeker van te zijn dat je telefoon past.

 

Riemen

Voorheen hadden heuptasjes slechts één riem om je middel, zodat de rugzak op je rug kon zitten. Tegenwoordig geven riemen op een heuptasje het meer veelzijdigheid. Je kunt de rugzak nu op je buik, op je rug of zelfs als schoudertas of schoudertas dragen. Als je overweegt om hem als schoudertas of crossbody tas te gebruiken, zorg er dan voor dat je weet hoe ver de schouderband reikt.

 

Vakken

Sommige heuptasjes hebben slechts één hoofdcompartiment, terwijl andere er maximaal vier hebben. Veel traditionele tasjes bieden tegenwoordig drie: een groot hoofdvak, een voorvak met ritssluiting en een verborgen achtervak ​​met ritssluiting voor zaken als je paspoort. Overweeg wat je in het heuptasje meeneemt en of je een scheiding tussen je bezittingen wilt hebben.

 

Doel

De reden waarom je een heuptasje wilt, bepaalt welk type je moet kopen. Als je een dag door een stad gaat toeren en alleen je telefoon, bankpas, hotelkamersleutel en identiteitsbewijs hoeft mee te nemen, is een kleiner heuptasje voldoende. Als je op pad gaat voor een dagwandeling, wil je misschien een grotere heuptas die iets meer kan bevatten, misschien zelfs een die groot genoeg is voor een fles water. Of misschien ben je geïnteresseerd in een die goed is voor het beschermen van je bezittingen op het strand. Elke reiziger is anders en daarom heeft ook iedereen een ander heuptasje nodig.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.