Waarom bezit zo belangrijk is

Waarom bezit zo belangrijk is

‘You’ll own nothing and you’ll be happy.’ Het is een van de bekendste slogans van het World Economic Forum (WEF). Het klinkt mooi, maar wie niets bezit is overgeleverd aan de grillen van degene die het bezit wel in handen heeft.

Je hebt niets, maar je zal gelukkig zijn,’ luidt een van de voorspellingen van een veelbekeken video van het WEF. ‘Het is belangrijk er goed bij stil te staan wat dat betekent,’ schrijft economisch adviseur Martin Armstrong. Wanneer de overheid zich in extreme mate bemoeit met iemands bezit, zijn de burgers overgeleverd aan de grillen ervan.

‘Socialisme kan niet bestaan zonder autoritarisme. Daarmee dwingen ze de mensen mee te gaan in hun beleid. De overheid pakt je productiegoederen en je land af, en je hebt niets meer.’

In september lekten plannen uit om boeren in Nederland te onteigenen. Veel mensen vragen zich nu af of dat een van de eerste tekenen is richting een land met burgers zonder bezit.

Onderstaand filmpje legt kort en krachtig uit waarom het recht op (land)bezit zo belangrijk is: ‘Eigendomsrechten zijn mensenrechten.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.