Waarom de ogen van de wereld gericht zijn op Canada

Waarom de ogen van de wereld gericht zijn op Canada

Canada is een land met een van de meest verregaande vrijheidsbeperkende maatregelen ter wereld. Juist daar ontstond vorige week een groot burgerverzet. Maar wat gebeurde er eigenlijk rond het ‘vrachtwagenkaravaanprotest’ dat wereldwijd zoveel aandacht kreeg, van alternatieve media wel te verstaan? Voor iedereen die de details gemist heeft, doet journaliste Candice Malcolm in haar video verslag van de gebeurtenissen.

Malcolm ziet een “cruciale, inspirerende en positieve wending” in het land. Dat baseert ze niet alleen op een gevoel, op wat ze meekrijgt in de media, maar ook van de onderstaande poll van Angus Reid.

De journaliste neemt de kijker mee naar de gebeurtenissen en spaart daarbij de “oude media (legacy media)” niet. Volgens haar heeft hun verslaglegging de ogen geopend van veel mensen. Het was te groot om te negeren, maar terwijl vele “onafhankelijke media verslag deden via reportages, foto’s en dronebeelden”, was juist dat wat ze deden. Dat is niet alles. Wat de oude media er wel over schreven en lieten zien, bracht het protest van “normale mensen die het land willen verenigen” vaak in diskrediet. Ze ziet ze als “extreem partijdig en misleidend.” Ze concludeert: “Ze zijn ontmaskerd als corrupt.”

De video van Malcolm is de moeite waard omdat ze vele voorbeelden van verslaglegging op de snijtafel legt om zo een goed beeld te krijgen van het truckersprotest. Het lijkt erop dat ze dat integer doet. Nederland komt ook even ter sprake (na een minuut), als voorbeeld van een land waar het voorbeeld van de Canadese vrachtwagenchauffeurs mogelijk een vervolg krijgt.

Bijval

De actie van Canadese truckers kreeg veel bijval. Miljoenen ‘gewone’ burgers maar ook politici, wetenschappers en media-persoonlijkheden spraken zich uit, van tech-miljardair en autobouwer  Elon Musk tot FvD-leider Thierry Baudet.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.