Waarom Elon Musk een gevaarlijke technocraat en oligarch is

Waarom Elon Musk een gevaarlijke technocraat en oligarch is

Twitter en Elon Musk: de meeste mensen zijn ermee in hun nopjes. Of zijn in ieder geval hoopvol dat er minder accounts geblokkeerd gaan worden op het platform. De techmiljardair geniet het voordeel van de twijfel voor velen en juist dan is het tijd voor een kritisch geluid: ‘Goede oligarch, slechte oligarch… nog steeds dezelfde technocratie…’

De afgelopen maanden zijn er meerdere berichten op Café Weltschmerz verschenen die kritisch keken naar het verschijnsel Musk: wie is die man nu precies, wat voor maatschappij staat hem voor ogen, waar is hij politiek te plaatsen? Deze redacteur weet het nog steeds niet, maar met de aanschaf van ruim veertig miljard euro voor een digitaal marktplein, is de vraag nog urgenter geworden. Tijd voor een andere kijk op de zaak met de compromisloze Daily Lama.

 

Technocratie

Beelden zeggen meer dan duizend woorden en zeker als de woorden dan ook nog in beeld staan, maar voor de Nederlandse (vrije) vertaling dan: ‘Verheug je maar niet snel jongens, het is leuk om links nu in elkaar te zien storten, maar hou je hoofd koel.’ Voor het volgende zou er teveel verloren gaan in de vertaling, dus het blijft bij het Engels: ‘Good cop, bad cop… same government.’ En: ‘Goede oligarchie (Elon Musk), Slechte oligarchie (Bill Gates): zelfde technocratie, mensen.’

Verfrissend om Bill Gates als oligarch te presenteren, weg van ‘Oligarchie = Rijke Russen.’

 

Babylon verbannen

Welke verbannen accounts komen er allemaal terug op Twitter? De Babylon Bee, het Amerikaanse satirische medium dat volgens het social mediabedrijf onlangs te ver ging in het op de hak nemen van transgenders?

 

Kritisch?

En JP Sears? Altijd goed voor het dissen van het establishment, en daar kunnen we Musk ondanks zijn imago van rebel, toch ook wel onder scharen? Dit keer geen kritische noot over Musk en de overname van Twitter.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.