Volgens The Daily Lama zijn we hard op weg naar genocide

Volgens The Daily Lama zijn we hard op weg naar genocide

Een genocide voltrekt zich niet van de ene op de andere dag. Er gaat een proces aan vooraf. Dr. Gregory Stanton van de organisatie ‘Genocide Watch’ heeft het verloop opgedeeld in tien stappen. Het internetcollectief The Daily Lama heeft ze verwerkt in een kort filmpje en concludeert: ‘We zijn bij stap zes.’

Gregory Stanton, de oprichter en voorzitter van Genocide Watch, heeft een uitgebreid cv. Hij heeft diploma’s van Harvard en Yale en was onder meer professor genocidestudies en -preventie. Dat was op het Instituut voor Conflictanalyse en -Resolutie op de George Mason Universiteit in de Verenigde Staten. Van 2003 to 2009 was hij in hetzelfde land professor mensenrechten op de Universiteit van Mary Washington.

The Daily Lama past de tien stappen van Stanton toe op de huidige tijd. Op de site van Genocide Watch worden de stappen stuk voor stuk uitgelegd in korte filmpjes. Ook is er een wereldkaart te zien uit 2020 met daarop een gekleurd overzicht van waar diverse landen staan. Landen als Irak en Sudan staan daar in de gevarenzone maar Westerse landen zoals Australië, Canada of Duitsland niet. The Daily Lama heeft een andere interpretatie.

The Daily Lama post regelmatig video’s om te lachen, maar de serieuze ondertoon is nooit ver weg. In onderstaande video lopen de koude rillingen bij veel mensen na een paar tellen al over de rug.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.