Waarom wereld zonder cash een gruwel is voor Sven Hulleman

Waarom wereld zonder cash een gruwel is voor Sven Hulleman

“Contant geld is een doorn in het oog van iedereen die totale controle over zijn bevolking wil hebben.” Het zijn de woorden van Sven Hulleman. In een recente aflevering van Een Oorlog Reeds Verloren legt hij uit waarom munten en bankbiljetten verdwijnen uit de samenleving en welke gevaren dat met zich meebrengt.

“Een voorwaarde voor vrijheid en vrede is autonomie van individuele mensen. Contant geld is belangrijk voor autonomie,” start Hulleman zijn episode van Een Oorlog Reeds Verloren, door hemzelf steeds vaker aangeduid als Een Vrede Reeds Gewonnen. Waarom dat het geval is en wat de reden is van de oproep van ABN AMRO aan automonteurs en autohandelaren om het gebruik van contact geld terug te brengen, legt Hulleman in een korte video uit. Reken daarnaast op uitspraken als “Banken zijn eigenlijk ICT-bedrijven geworden die handelen in data”, en weet “dat we onderweg zijn naar een neoliberaal totalitair nihilisme.’

Wereldwijd

Niet alleen Nederland is op weg naar een cashloze samenleving, het verdwijnen van contant geld is een wereldwijde ontwikkeling. Een land als Zweden is koploper. Er zijn signalen dat munten en bankbiljetten al in 2023 geen waarde meer zullen hebben in het Scandinavische land. Aan de andere kant van de wereld, in Australië, ontkomen mensen er langzamerhand ook niet meer aan.

Onlangs schreef Laila Mol daar een artikel over. In het stuk verwijst ze tevens naar de invloed die organisaties zoals het World Economic Forum en de Europese Centrale Bank hebben op de beweging naar een maatschappij zonder tastbare ruileenheden.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.