Wall Street Journal Report: Skip maaltijden om geld te besparen

Wall Street Journal Report: Skip maaltijden om geld te besparen

The Wall Street Journal publiceerde deze week een controversieel rapport dat suggereert dat Amerikanen de economische problemen moeten bestrijden door slechts twee maaltijden per dag te eten.

Het klinkt als een verhaal van De Speld of The Babylon Bee, maar is helaas geen fictie.

Eieren, ontbijtgranen, fruit en koffie behoren tot de voedingsmiddelen die het meest in prijs zijn gestegen, en dus zou het ontbijt volgens het rapport misschien gewoon van het dagmenu moeten worden geschrapt.

Het rapport vermeldt: “De eierprijzen zijn in januari met 8,5% gestegen ten opzichte van een maand eerder en zijn met 70,1% gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar, het hoogste jaarlijkse percentage sinds 1973.”

Het vervolgt: “De dodelijkste uitbraak van vogelgriep ooit heeft de pluimveekuddes in de VS verwoest, waardoor de prijs van eieren in 2022 meer is gestegen dan van enig ander kruideniersartikel, volgens Information Resources Inc. De eiervoorraden in de VS waren 29% lager in de laatste week van december 2022 dan aan het begin van 2022, volgens de USDA.”

Het rapport geeft ook de “aanhoudende effecten van de Russische invasie van Oekraïne” de schuld van de ongebreidelde inflatie.

Ondertussen beweerde Joe Biden afgelopen week opnieuw dat zijn economisch plan werkt:

Biden zei dat het laatste inflatierapport goed was en dat de prijzen laag zijn, een leugen, zoals onderstaande Tweet aangeeft:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.