‘Wappies’ halen gelijk na voorstel Europees patiëntendossier: ‘Is iedereen inmiddels wakker?’

‘Wappies’ halen gelijk na voorstel Europees patiëntendossier: ‘Is iedereen inmiddels wakker?’

Een Europees elektronisch patiëntendossier is handig wanneer men op vakantie in het ziekenhuis terecht komt. Onderzoekers, overheidsinstellingen en de industrie kunnen het bovendien gebruiken als database. Genoeg reden voor de Europese Commissie om verdere stappen te zetten met de digitalisering van patiëntgegevens. Opvallend: er wordt in het voorstel voor het digitale dossier ook verwezen naar het ‘succes’ van de QR-code van de afgelopen twee jaar als argument om door te gaan op de ingeslagen weg.

Wanneer mensen kritiek uitten op de de grootschalige introductie van de QR-code in het openbare leven onder het mom van ‘het gaat niet om corona’, werden ze niet zelden uitgemaakt voor ‘wappie.’ De ontwikkelingen rond een clustering van digitale gegevens van Europese burgers gaan echter door en lijken ‘de wappies’ gelijk te geven. Hieronder een paar reacties op de laatste berichtgeving vanuit Brussel.

 

Verdieping

Leuk, die korte tweets van ‘de gelijkhalers’, maar wie weet hoe het echt allemaal zit? Wie zich wat meer wil verdiepen in het thema Digitale Identiteit kan misschien wel het beste terecht bij Arno Wellens: de journalist weet niet alleen veel van geld, hij spit ook als geen ander de rapporten en documenten van de Europese Unie door (en dat is voor de meeste mensen behoorlijk taaie materie). Onlangs ging hij in gesprek met David van Ineveld over het Digital Identity Project van de EU en de beweegredenen van de Nederlandse overheid om zich daarin te storten. Neem de tijd, het duurt twee uur.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.